Finalisterna för priserna Virtual, Augmented och Mixed Reality Games

kluest

Auggie Awards är de viktigaste priserna för Extended Reality (Virtual, Augmented och Mixed), och vi har redan listan över årets finalistspel.

Det finns fantastiska bekanta, som The Walking Dead: Saints & Sinners, och en som föddes från den spanska studion Sons of a Bit: Kluest, en plattform som låter dig spela och skapa äventyr i den verkliga världen.

Auggie Awards hålls vanligtvis inom evenemanget Augmented World Expo (AWE) som hålls i Silicon Valley, men i år kommer det att vara online från 26 till 29 maj. Det ger erkännande till de bästa projekten i 12 olika kategorier, bland vilka är Bästa spelet eller leksak. Efter två knockout-faser och en massiv omröstning av allmänheten, är det bara 6 spel som väljer att vinna:

Kluest: Från den spanska studion Sons of a Bit är det den första plattformen som låter dig skapa dina egna äventyr i den verkliga världen och dela dem med resten av samhället.

The Walking Dead: Saints & Sinners: En upplevelse av terror och handling i VR som förstärker det som berättas i den grafiska romanen och i tv-serien.

ARcade Sports: Ett onlinespel för flera spelare så snabbt och intensivt att det tar full nytta av de nya 5G-nätverken.

Cartoon Network: Resor: Tre visionära VR-upplevelser om en trollkarl som kan resa mellan olika dimensioner.

Pannkaka Pals: Ett balans- och koordinationsspel där spelare måste passera pannkakor utan att falla på marken tack vare användningen av Magic Leap-tekniken.

Otherworld Heroes: Detta är MMORPG med den största scenen som någonsin gjorts, eftersom den äger rum i den verkliga världen.

Från Kluest berättar de att det för närvarande är tillgängligt för mobila enheter som sluten alfa, det använder geolokalisering och AR (augmented reality) så att användare kan skapa, spela och dela sina egna interaktiva upplevelser på verkliga platser.

Dessa skapelser kan sträcka sig från gymkaner till skattjakter eller rollspel äventyr som kommer att äga rum på gatorna i våra städer. Kan du föreställa dig att du enkelt kan skapa din egen Pokmon Go?

Tennis mer information om priserna på auggies.awexr.com