Fel på YouTube subtraherar prenumeranter på olika kanaler

Youtube

Ett fel på YouTube orsakar att varje gång en användare slutar följa en viss kanal räknas de som två bortfall, något som händer på flera kanaler och som genererar dubbelt så många förluster som de normalt får.

Youtube-teamet indikerar att detta är ett fel som upptäcktes den här veckan, även om det inte är något som visas på alla kanaler, bara i några få fall.

Felet identifierades i 4Chan, där de gav mer information: du kan minska antalet prenumeranter på vilken kanal du vill, vilket i många fall gör att antalet prenumeranter sjunker snabbt. För att göra detta behövde du bara registrera dig för en kanal och avbryta prenumerationen senare, så du skulle lägga till en och sedan subtrahera två, vilket skadar kanalen när vi pratar om synkroniserade operationer mellan flera personer.

På YouTube lugnar de allmänheten genom att ange att det inte är en förlust av abonnenter och ett nummer som räknas dåligt, så när det löses kommer det verkliga antalet att visas omedelbart.

Även om lösningen kommer att vara enkel och situationen kommer att normaliseras snart, har mer än en youtuber haft en bra skräck för att se att hans fans ibland börjar försvinna, men om det händer beror det på att det finns ett stort antal samarbetar för att vara så.