Falska fotbollsspel börjar visas på Google Play

ftbol

Från Avast skickar de information om falska fotbollsspel som börjar visas på Google Play, applikationer som lovar att erbjuda underhållning när allt de gör är att visa reklambannrar.

Bland dem finns Corner Kick World Cup 2014 och Free Kick Champion, två applikationer som, som de kommenterar i anteckningen, försöker passera som fotbollsmatcher utan att göra något annat än att visa annonser. Andra spel, som FIFA 2014 Free World Cup och Football World Cup 14 analyseras också, eftersom de samlar in information som inte är relaterad till spelets funktioner (plats, samtalslogg etc.).

Den första av de ovan nämnda upptar mindre än en mega och presenterar sig som en applikation som tjänar till att skjuta bollar, även om det verkar som om det bara har en vit bakgrund med annonser som passerar genom den. Företaget som ansvarar för programmet, VinoSports, erbjuder fem applikationer i Android-butiken, alla blockerade av avast och upptäcks som Android: FakeViSport.

Som en rekommendation varnar de oss för att inte lita på något program som vi hittar i officiella butiker, och alltid jämföra behörigheterna de begär med de funktioner de måste erbjuda.

Bild från shutterstock.com