Fairphone presenterar sin Android-version utan Googles tjänster

fairphone

Fairphone tillverkar mobiltelefoner som respekterar miljön. De undviker användningen av mineraler som kan vara kontroversiella (till exempel med extraktionsmetoden) och rapporterar sina enheter som fria och solidariska.

Det är ett holländskt företag som igår presenterade en Android-version, baserad på 5.1. Denna version innehåller inga Googles tjänster. Faktum är att den inte innehåller någonting, varken en e-postklient eller en webbläsare eller en kartapp … vi måste hitta alternativ, vilket gör att varje användare fritt kan bestämma vad de vill inkludera i sin mobil.

För att installera apparna inkluderar FairPhone F-Droid, en alternativ appbutik, och gör root-åtkomst lätt tillgänglig via enhetsinställningar.

Denna kostnadsfria kodversion har samma uppdateringar som den normala versionen av Fairphone OS, den största skillnaden mellan de två är just frånvaron av Google-appar. FairPhone OS med Google installerades redan på dina telefoner tidigare.

Vi kan lära känna detta operativsystem bättre från code.fairphone.com, där det också är möjligt att få installationsguiden och verifiera några knep för att kunna starta i en Android-värld som är okänd för alla, en Android-värld utan Google.