Facebook tillåter redan att ändra Sex-fältet till cisgender, transgender, inter-sexual …

sexuell

På Facebook har de just meddelat att användare i USA kommer att kunna redigera sina personliga profiler så att Sex-fältet går utöver man och kvinna. Det är möjligt att ange en annan och ange upp till tio olika alternativ, bland annat cisgender, transgender och inter-sexuell.

Meddelandet görs på denna sida enligt följande:

När du kommer till Facebook för att få kontakt med de människor, orsaker och organisationer som är viktiga för dig, vill vi att du ska känna dig bekväm att vara deras sanna och autentiska jag. En viktig del av detta är uttrycket för kön, särskilt när det sträcker sig bortom definitionerna av helt enkelt man eller kvinna. Så idag är vi stolta över att kunna erbjuda ett nytt könsalternativ som hjälper dig att bättre uttrycka din egen identitet på Facebook.

Vi samarbetar med vårt supportnätverk, en grupp ledande HBT-samhällsorganisationer, för att erbjuda en omfattande lista över könsidentiteter som många använder för att beskriva sig själva. Å andra sidan kommer människor som väljer kön nu att ha förmågan att välja det pronomen de vill bli offentligt namngivna med – maskulin, feminin eller neutral.

Vi har också lagt till möjligheten att dessa människor kan kontrollera vem som kan se den här nya definitionen i sin profil. Vi inser att vissa människor står inför utmaningar när de delar sin sanna könsidentitet med andra, och den här inställningen ger människor möjlighet att uttrycka sig på ett autentiskt sätt.

Det nya anpassade genre-alternativet är tillgängligt för alla som använder Facebook i USA på engelska.

bild: Gränsen