Facebook köper MSQRD-appen, som visar masker på våra ansikten

Maskerad

I nästan en vecka kom MSQRD, en rolig förstärkt mobilapplikation som gör att vi kan ändra ansikten för nyfikna och spela in små bitar av video för att dela på olika sociala plattformar, till Android-världen i beta-fas efter att ha varit tillgänglig i endast en kort tid. för iOS-enheter.

Som vi nämnde har MSQRD sin egen teknik som gör att vi kan spåra våra riktiga ansikten och generera samma rörelse i realtid i de 3D-virtuella ansikten som vi har valt.Nu kan den här tekniken njutas av fler människor. Och är att Masquerade just har meddelat sin anslutning till det sociala nätverket Facebook, enligt ett kort tillkännagivande, där ingen information om detaljerna i avtalet har erbjudits, även om mobilapplikationen kommer att fortsätta att vara tillgänglig och öppen för att fortsätta får nya funktioner över tiden.

Eugene Nevgen, VD för Masquerade, påpekar i det ovannämnda tillkännagivandet att de med facket med Facebook kommer att kunna nå en viktig skala av användare eftersom de aldrig kunde föreställa sig att det skulle vara möjligt.

Nu återstår att se hur integrationen av Masquerade-tekniken inom Facebook kommer att bli, även om vi kan föreställa oss ett framtida scenario där vi kan möta våra väggar med inlägg från våra kontakter baserat på videomeddelanden inspelade med de 3D-virtuella ansikten som finns tillgängliga i applikationen.

Och faktum är att ökningen av video på Internet inte längre slipper någon, eftersom detta är ett särskilt intressant innehåll för Facebook, eftersom detta gör att mer innehållsgenerering kan delas och visas, och därför mer tid att använda företagets applikationer till andra nackdelar. applikationer, som Snapchat, en av dess mest direkta konkurrenter inom segmentet multimediameddelanden på mobila enheter, och som förresten i mitten av september förra året förvärvade Looksery, ett företag specialiserat på animerade filter för ansikten.