Facebook (iOS) lanserar en funktion för att göra det lättare för blinda att använda det sociala nätverket

Facebook

I dag tillkännager vi en utmärkt nyhet, och det är att Facebook-teamet just har publicerat en intressant nyhet i sin applikation för iOS med vilken den avser att förbättra användarupplevelsen på det sociala nätverket för blinda människor. Som Facebook förklarar är det en funktion som låt blinda människor veta vad som visas på bilderna som andra användare delar i det sociala nätverket.

Vi pratar om automatisk alternativ text, en ny Facebook-utveckling som tack vare artificiell intelligens kan skapa en kort beskrivning av var och en av de foton som användaren stöter på. På detta sätt användare av applikationen som använder en skärmläsare i iOS Du kan lyssna på en lista med de olika elementen som visas i bilden som visas på skärmen.

Utan tvekan är detta en enorm förbättring för dessa användare, som hittills bara kunde höra namnet på den person som hade delat bilden följt av ordet foto. Från och med nu kommer du att höra en mycket mer fullständig beskrivning, till exempel: Bilden kan innehålla tre personer, leende, utomhus.

För tillfället, automatisk alternativ text Den är endast tillgänglig för användare av app Facebook för iOS med engelsk skärmläsare. Fortfarande, Facebook har bekräftat att det snart kommer att finnas tillgängligt på nya språk och plattformar. Därefter lämnar vi dig videopresentationen för den här funktionen:

Källa: Facebook Newsroom