Facebook ändrar namnet på din digitala plånbok och förklarar hur den kommer att fungera

Novi

Facebook presenterade 2019 sitt initiativ att driva digitala valutor med sin egen digitala plånbok, Calibra. Ett förslag som nu byter namn och byter namn till Novi.

Denna digitala plånbok för Vågen, Facebook-kryptokurrency har en ny identitet även om den har samma egenskaper som tillkännagavs vid lanseringen. Vi berättar detaljerna.

Som Facebook-teamet nämner är denna namnbyte inspirerad av denna kombination av ord:

Novi inspirerades av de latinska orden novus [] och via [] Det är ett nytt sätt att skicka pengar, och Novis nya visuella identitet och design representerar den flytande rörelsen för digitala valutor.

Hur man arbetar Novi

Facebook ser till att skicka pengar genom Novi är en enkel och säker process som bara kräver några steg. Användare kommer att kunna använda Novi via sin oberoende app (för att vara tillgänglig i Apple Store och Google Play) eller med Facebook Messengero WhatsApp, som de nämnde förra året.

En strategi som upprepade gånger ses på Novi-portalen:

Vad händer om du kan skicka pengar med de applikationer du redan har? Och vad händer om att skicka pengar till någon är lika enkelt som att skicka ett meddelande? Tänk om pengar inte hade någon gräns?

Processen blir enkel som bilderna visar. När du sätter in pengar i Novise konverteras de till digital valuta för att skicka dem till någon kontakt. Vid tidpunkten för transaktionen kommer applikationen att visa växelkursen (från lokala pengar till Libra-betalningssystemet) och den andra personen kommer att få pengarna direkt.

För att ha ett Novi-konto är det bara nödvändigt att ha en viss myndighetsdokumentation som verifierar vår identitet. För tillfället har de inte gett specifika detaljer om uppdragen eller deras tillgänglighet, de har bara nämnt att de inte kommer att ha dolda kostnader och att de kommer att implementera en tidig version som endast kommer att finnas tillgänglig i vissa länder.