Ett program som förvandlar vilken bild som helst till en tapet

fondos

Många gånger vill vi lägga en bild som bakgrund, men den har inte rätt storlek eller upplösning.

Det är nödvändigt att ha kvalitet och proportioner som anpassar sig till skärmen, och för detta måste du navigera mellan specialiserade webbplatser eller redigera bilden innan du ställer in den som bakgrund.

Nu har vi ett annat alternativ: använd bakgrundsförstärkare, ett program för Mac, med öppen kod, som låter dig förvandla vilken bild som helst, oavsett dess upplösning och storlek, till en vacker bakgrundsbild.

Hemligheten är enkel: använd en intelligent algoritm som kan fylla utrymmet med färger som liknar de som används i huvudbilden och få resultat så perfekta som den som visas i följande exempel.

Applikationen kostar 0,99 dollar, men koden finns tillgänglig på github, så om du vill röra vid kod kan du få den och anpassa den efter dina behov.

På webbplatsen kan du se flera andra exempel, samt några skärmdumpar av programmet, där man ser att det bara är nödvändigt att dra originalbilden och definiera den slutliga storleken, för att kunna utföra arbetet på flera fotografier på samtidigt.

Naturligtvis kan den också användas för att öka storleken på en liten bild så att den kan bli mer attraktiv när man delar på sociala medier, mycket mer elegant än att använda en grundläggande lutning som kontur.