En utvecklare lyckas köra ett Mac-operativsystem från 1996 på en Apple Watch

äpple klocka

Vi har redan pratat med dig vid många tillfällen om Apple Watch (som kommer att börja säljas i morgon i Spanien), den nya smarta klockan från apple-företaget.

Vid detta tillfälle slogs vi verkligen av prestationen som uppnåtts av en programmerare som heter Nick Lee, som har lyckats köra Mac OS 7.5.5 (en version av Apples datoroperativsystem släpptes 1996) på en Apple Watch.

Att få det, Nick Lee har använt en Apple Watch med watchOS 2 installerad och en emulator som heter Mini vMac Macintosh, vilket har gjort det möjligt att köra Mac OS 7.5.5-operativsystemet som om det vore en inbyggd applikation för klockan.

Uppenbarligen är det mer nyfikenhet, trots att operativsystemet fungerar smidigt, det är inte funktionellt när man behöver använda den lilla skärmen på Apple Watch för att interagera med den.

Trots detta är det ett utmärkt sätt att visa hur tekniken har utvecklats, eftersom klockan utan problem kan köra ett operativsystem utvecklat för datorer.

Därefter lämnar vi dig med den kompletta videon där Nick Lee visar hur operativsystemet Mac OS 7.5.5 fungerar på sin Apple Watch: