En Netflix-lösenordsgenerator som faktiskt sparar ett virus

Netflix

Nytt hot upptäcktes, den här gången av det japanska företaget Trend Micro, som varnar för att användare som försöker komma åt Netflix utan att ha betalat avgiften, kan hamna med Ransomware på sin dator.

Brottslingar distribuerar ett program som heter Netflix-inloggningsgenerator, ett program som teoretiskt erbjuder fri tillgång till tjänsten. Problemet är att det inte är sant, vad det gör är att låsa datorn och be om pengar för att få tillbaka tillgång till all information.

Trend Micro indikerar att fler och fler letar efter Netflix-lösenord online. Ofta tillåter samma lösenord att mer än en person använder tjänsten, så flera gånger erbjuds stulna lösenord för användarna att använda i sin hemmabiosession.

Dessa lösenord kan enkelt erhållas med nätfiske-kampanjer, där offren försöker identifiera sig på falska sidor som håller sitt lösenord. När den väl sparats säljer den för cirka 1 dollar på den svarta marknaden, och den stulna användaren märker många gånger inte ens att någon annan använder sin åtkomstinformation.

Netflix enorma mängd lösenordssökningar har ökat chansen att falla i fällan, varför många slutar installera lösenordsgeneratorprogrammet som kräver en betalning på $ 100 i Bitcoins i utbyte mot att få tillbaka tillgång till sin dator.