Imagen

En interaktiv 3D-karta över den mänskliga hjärnan

Imagen

Vi har redan pratat med dig om olika resurser relaterade till vetenskap och hälsa. Den här gången slogs vi av en komplett interaktiv 3D-karta över den mänskliga hjärnan som låter oss studera både dess anatomi och hur den påverkas av olika sjukdomar.

Utan tvekan är en av fördelarna med webbplatsen vi pratar om att den är enkel att använda. Så snart vi går in på projektwebbplatsen hittar vi en fullständig förklaring om hjärnan (på engelska). Dessutom hittar vi en 3D-representation av den mänskliga hjärnan som låter oss klicka på de olika områdena för att veta vilka delar som täcks.

Webben ger oss också en fördjupad studie av hjärnans anatomi. För att göra detta måste vi bara klicka på knappen längst upp i gränssnittet och välja vilket område vi vill fokusera på (som standard studeras hela hjärnan). Dessutom låter webben oss också konsultera hur olika sjukdomar (såsom aneurysmer eller hjärtinfarkt) påverkar den mänskliga hjärnan.

Utan tvekan är det ett mycket intressant projekt. Om det har fått din uppmärksamhet kan du komma åt den interaktiva kartan vi pratar om via följande länk.