En app som gör att vi kan surfa på Internet utan att använda data, bara baserat på SMS

En app som gör att vi kan surfa på Internet utan att använda data, bara baserat på SMS

Cosmos-webbläsare Det är namnet på ett projekt som kan revolutionera vårt sätt att surfa på internet från platser där det inte finns data utan möjligheten att skicka och ta emot SMS-meddelanden.

Det är en applikation för Android som låter dig skicka ett SMS med den webbadress som du vill konsultera.

När detta är klart tar servern emot informationen och skickar en serie SMS-meddelanden med informationen på den begärda sidan, 3 meddelanden per sekund med data (html, css, js, etc.) komprimerade och krypterade, så att efter att ha När all information har tagits emot behandlas den på mobiltelefonen och öppnas lokalt i telefonen.

Det vill säga: utan Wifi, utan 3g, utan 4G … bara med SMS kommer vi att kunna öppna vilken webbsida vi vill ha, även om det naturligtvis inte är något som är livskraftigt för dem som betalar för mottagna eller skickade meddelanden eftersom mängden SMS är enormt.

Den är för närvarande tillgänglig på github som ett utvecklat projekt, men publiceras inte på Google Play.

Just nu är det ganska framgångsrikt i förvaret, så det verkar som om det allmänna intresset för denna teknik är enormt.

Det bör inte betraktas som en nyfiken sak och utan praktisk användning, eftersom vi vid många tillfällen kan behöva informationen på en viss sida på platser där vi bara kan kommunicera via SMS (sidor med nödtelefoner, kartor, guider etc.) ).

Vi kommer att följa projektet noga.