Dropbox köper Droptalk, ett privat kommunikationssystem för Chrome

Dropbox köper Droptalk, ett privat kommunikationssystem för Chrome

I videon nedan kan du se hur det skulle fungera Droptalk (droptalk.us), ett tillägg för Chrome som gör det möjligt att dela länkar mellan användare privat, öppna en chatt där olika människor kan chatta samtidigt som de surfar på nätet och därmed undvika att e-post kommer och går.

Droptalk har aldrig varit tillgängligt, det var i sluten beta och upphör nu att existera, så det enda vi har om dess funktion är den aktuella videon. Ändå har det fått uppmärksamhet från Dropbox, som har köpt projektet och importerat dess grundare.

De kommenterar techcrunch att Droptalk grundades av ingenjörer som arbetade på Facebook och Linkedin och som ville förnya sig i denna kommunikation, vilket underlättar arbetet med att dela texter, länkar och videor mellan användare, något som liknar vad det gör pushbullet, men erbjuder i det här fallet ett chattfönster för att påskynda informationsutbytet.

Inköpsbeloppet eller hur tekniken kommer att användas inom Dropbox har inte specificerats, även om det verkar som om de fortsätter att fokusera på att förbättra kommunikationssystemet mellan människor som delar samma filer och därmed hjälpa dem som arbetar som ett team med samma dokument.

Dropbox har köpt e-postklienter, säkerhetslösningar, kommunikationsverktyg i realtid … du kan fortfarande inte se effekterna av så mycket import av teknik och talang i företaget, men det är tydligt att de tänker stort.

Vi lämnar dig nu med videon: