Drift, en bot som konsulterar dokumentation av vårt projekt för att stödja kunder

drift

Om vi ​​har programvara som används av hundratals kunder kommer vi säkert också att ha en supporttjänst av stor storlek. Även om vi har all dokumentation av programmet väl klassificerad och tillgänglig på Internet är det oundvikligt: ​​klienter går direkt till chatten eller telefonen.

Vad Drift erbjuder är en bot som kan chatta med våra kunder och få tillgång till projektdokumentationsdatabasen för att få rätt svar. Det är en idé som utvecklats för att integreras med olika informationsbaser, och de arbetar redan med att erbjuda länken till Help Scout, Helpjuice, WordPress och Zendesk, så att de får tillgång till dokumentationssystem för tusentals företag över hela världen.

Med en gratis plan begränsad till antalet klienter de kan betjäna per månad definieras Drift som en intelligent chatt som har fler svar än många människor, som kan hitta rätt information snabbt och effektivt, vilket undviker att klienten förlorar tiden med en värdelös robot.

Fortfarande, plattformen är helt på engelska, så det kan mycket väl ta mycket tweaking för att få det att fungera på andra språk naturligt. För närvarande har de inte planer på att lanseras på andra språk, men de säger att de arbetar för att integreras med fler och fler tillgängliga system.