DonatePlugin – gör det möjligt för konsumenten att välja vilken icke-statlig organisation som ska tilldela de återstående pennorna från sitt köp

donatplugin

Donationslådorna som vi hittar i vissa butiker för att lägga återstående belopp i inköp har redan en digital version med Donera Plugin (donateplugin.org), ett nytt system som onlinebutiker kan installera så att konsumenter kan donera ändringen av sina inköp till icke-statliga organisationer och projekt som är intressanta för dem.

Det är en ideell förening som tror på mikrodonationer som tillämpar begreppet solidaritetsavrundning:

[…] När konsumenten gör ett köp i en fysisk eller onlinebutik som ingår i initiativet erbjuds de före betalning möjligheten att avrunda beloppet till närmaste euro. De belopp som erhålls vid avrundningen doneras till den icke-statliga organisationen eller solidaritetsprojektet som konsumenten väljer bland de alternativ som företaget presenterar.

Naturligtvis är det nödvändigt för företag att tillämpa denna förlängning i sina onlinebutiker, eftersom DonatePlugin endast fungerar som en promotor och mellanhand, sprider och övervakar rätt användning av solidaritetsavrundning av alla deltagare (det drar inte nytta av donationer).

De kommenterar i anteckningen att endast 2012 samlades 12 000 miljoner euro i elektronisk handel i Spanien, föreställ dig om varje transaktion donerade 0,1 euro till sociala projekt …

En bra idé som vi hoppas sprider sig åt vänster och höger.