Dokument indikerar att Samsung vill överge Android

Dokument indikerar att Samsung vill överge Android

I en ny hemlighet som sjungits högt visas bevis för att ett av Samsungs mål är att skapa sitt eget operativsystem för att bli oberoende av Android.

I businessInsider visar de fyra slutsatser som framgår av tidningarna som har kommit fram under den rättsliga processen som Apple och Samsung möter (naturligtvis relaterade till patent).

– Ett av Samsungs främsta mål var att sakta ner Apples snabba tillväxt. – Samsung såg inte HTC och andra Android-enhetstillverkare som allierade. – Samsung har haft problem med den image som varumärket avger (ett svagt och lågkvalitativt varumärke.), Baserat på operatörernas preferenser när de rekommenderar apple till sina kunder istället för Samsung Galaxy. – Företaget har planerat i flera år att bli av med plattformen för att implementera sitt eget operativsystem så snabbt som möjligt.

Faktum är att Samsung redan har gjort rörelser i detta avseende.

Kom ihåg att det fortfarande finns operativsystemet Tizen, en utveckling av MeeGo, som i sin tur var en kombination av de mobila operativsystemen Moblin, skapad av Intel och Maemo, skapad av Nokia.

Tizen har för närvarande Intel, Samsung och några ex-MeeGo-utvecklare bakom projektet, som kan nås på tizen.org.

Samsung är det företag som säljer flest mobiltelefoner i världen, det skulle vara absurt om tanken att ha ett eget operativsystem som körs på så många mobiltelefoner inte hade gått igenom företagets chef på länge.

Frågan är, köper användare Samsung för att det har Android eller har de Android för att det kommer från Samsung-telefoner? Jag tror att vi alla vet svaret …

Bild från Tizen på Wikimedia