Detta är den andra mobilen utan Android som Samsung presenterar

captura-68

Samsung z3 Det är namnet på smarttelefonen, med operativsystemet Tizen 2.4, som Samsung har presenterat idag, en mellanklassmobil som till ett pris av 130 dollar har en 5-tums skärm och 720p-upplösning.

Med en design som påminner om Note 5 finns den i guld, svart och silver. Processorn har fyrkärnigt, 2600mAh batteri, 8MP bakre kamera och 5MP front, 1 GB RAM och 8 GB lagringsutrymme, med möjlighet att öka till 128 gigabyte med microSD, men det som är mest slående är frånvaron från android.

För närvarande kommer den endast att finnas tillgänglig i Indien, precis som Samsung Z1, även med Tizen och presenterades i januari. Vid den tiden trodde vi att det inte skulle bli särskilt framgångsrikt, men på bara sex månader sålde Samsung mer än en miljon terminaler och var den bästsäljande i Bangladesh.

De har fokuserat en hel del på batterisparande, så att användarna kan arbeta i standby-läge i upp till 33 timmar med mindre än 10 procent av batteriets livslängd. Enheten har också Data Saver Mode som ger datahantering och komprimeringsfunktioner med upp till 40 procent mindre mobil dataanvändning.

Den är faktiskt utformad speciellt för den indiska marknaden, förinstallerad med “My Galaxy” -applikationen som erbjuder konsumenter olika exklusiva tjänster, lokala erbjudanden, underhållningsinnehåll, resor, filmer, modeköpshjälp etc. Den har också Mix Radio-appen exklusivt tillgängligt för Samsung-konsumenter för att erbjuda gratis musik med över 35 miljoner låtar att välja mellan, inklusive en omfattande lokal katalog med mer än 10 indiska musikgenrer.