Det finns 800 ingenjörer som arbetar med att förbättra iPhone-kameran

Cárama del iPhone, de CBS News

CBS News iPhone Crama

Varje år finns det många mobiler som presenterar sig som de bästa, de revolutionära, de olika, de mest kraftfulla … mobilerna som ett år senare redan är gamla. Öka RAM-minnet, förbättra processorn och skärmen, bättre material används … men kameran är fortfarande den ingrediens som de flesta letar efter när de beslutar om köpet.

De allra flesta använder bara mobilen för att fånga de bästa ögonblicken på dagen, i många tillfällen används kameran ännu mer än själva samtalsfunktionen, så det är viktigt att investera i en bra kamera.

Oro för tillverkare i detta avseende är enormt, och detta demonstreras av nyheterna vi läser på businessinsider.com: det finns 800 ingenjörer som arbetar på Apple enbart för att förbättra enhetens kamera, nödvändigt för att kunna konkurrera med de allt mer sofistikerade förslagen från Samsung, LG, Motorola, Huawei och andra.

Graham Townsend, chef för denna sektor på Apple, kommenterade att kameran består av mer än 200 stycken, vilket kräver 24 miljarder operationer för att fånga en bild. Några av kamerans delar är lika fina som ett människohår, och det finns alltid någon som arbetar med var och en av dessa minibitar.

Ett av målen för avdelningen är att minska möjligheten att ett foto blir suddigt, även om det finns många andra uppgifter, som vi kan se i turnén de har gjort i den här videon:

Utan tvekan imponerande.