Det är officiellt: Twitter tillåter att tysta specifika användare under de kommande veckorna

Twitter överväger förvärvet av SoundCloud

Under de kommande veckorna kommer Twitter att erbjuda oss en funktionalitet som kommer att vara till nytta för att förbättra vår upplevelse på plattformen, så att vi från vår kronologiska linje kan komma åt uppdateringarna för de användare som vi vill, tysta uppdateringarna för de andra användarna som vi följer fortfarande men vem vi inte är så intresserade av att lära oss om deras aktiviteter.

Faktum är att Twitter kommer att erbjuda oss möjligheten att tysta specifika användare, funktionalitet som de redan har testat, så att deras uppdateringar inte längre visas på vår tidslinje, och dessutom kommer vi inte heller att få deras aviseringar.

Det ja, till de användare som vi tystnar till kommer de inte att ha kunskap om det och kommer att fortsätta att ha möjlighet att interagera med våra statusuppdateringar, kunna markera dem som favoriter, svara och retweeta.

Om vi ​​saknar dem eller vårt intresse för dem växer kan vi alltid inaktivera tystnaden och vi kommer åt dina publikationer och meddelanden igen.

Denna nya möjlighet kommer att finnas tillgänglig både på webben och i mobilapplikationer för Android och iOS, som publiceras av företaget själv på sin officiella blogg.

För att stänga av ljudet för en viss användare måste vi bara trycka på alternativet mer både från ett av deras inlägg och från deras profilsida och sedan trycka på tyst.

Om vi ​​har mer intresse för den här funktionen kan vi gå till hjälpcentret för mer information om den.