Coursera integrerar 29 nya universitet och framtida kurser på spanska

Coursera

Imponerande nyheter har lanserats av Coursera-teamet och meddelar att dess plattform expanderar betydligt med integrationen av 29 nya universitet och når totalt 62 utbildningsinstitutioner som deltar i plattformen genom att erbjuda gratis onlinekurser.

Som kommenteras i pressmeddelandet är 16 av dessa 29 universitet internationella, vilket innebär att flera alternativ för onlinekurser kommer att öppnas på andra språk som spanska, franska, italienska och kinesiska. Bland de nya institutionerna som har gått med hittar vi till exempel National Autonomous University of Mexico, Tecnolgico de Monterrey, Autonomous University of Barcelona.

Som man säger blir Coursera den utbildningsplattform som har flest tillgängliga MOOC, med en imponerande mall för akademiska förslag. Genom att gå igenom siffrorna skulle plattformen nå 322 kurser (eftersom 90 ms kommer att läggas till snart), undervisas av 62 internationella universitet på 5 olika språk. Och utan att glömma bort, en av de data som de har delat som talar om mer än 2,7 miljoner studenter som har gått igenom plattformen sedan starten.

Som en del av tillkännagivandet kan vi se en interaktiv visualisering där den visar placeringen av de deltagande universiteten, liksom den geografiska fördelningen av studenterna, vilket visar vilka länder som är mer mottagliga för de MOOC som plattformen lär ut.