Composr, för att komponera låtar på webben och mobilen, ensam eller tillsammans

Composr, för att komponera låtar på webben och mobilen, ensam eller tillsammans

På composrapp.com har vi ett nytt projekt som kan hjälpa oss att släppa lös vår kreativitet, en applikation som, tillgänglig på webben, hjälper skapare att hitta andra människor som samarbetar med sina skapelser, vilket gör det möjligt att använda mobilen (app för iPhone och iPad ) för att göra inspelningar.

Användningen är enkel, vi måste bara spela in eller ladda upp inspelningsfilen och vänta på att andra ska samarbeta med ackompanjemanget, med möjlighet att godkänna den hjälp som erbjuds eller inte.

Resultatet är en låt som vi kan göra tillgängliga på webben för alla att lyssna på (det finns flera skapelser på composrapp.com/songs).

Mobilapplikationen fungerar på samma sätt med versioner för både mobil och surfplatta.

Därifrån kan vi gå till redaktören, lyssna på låtar från andra användare och se en aktivitetslogg, som i alla sociala nätverk, även om musik och komposition i detta fall är plattformens huvudpersoner.

Nick den Engelsman (@nickengelsman) är en av dess utvecklare som kommenterade produkthunt att han har arbetat med iOS-applikationen i flera månader för den fantastiska lanseringen som har ägt rum den här veckan, även om han inte har kommenterat en möjlig Android-version . .

Uppdatering: Vi kommer att ha en Android-version de första månaderna 2015.