Chrome 33 Beta innehåller en serie nya funktioner för webbutvecklare

Krom

Från den här veckan har vi redan stabila versioner av Chrome 32 för Windows, Linux, Mac och Android, och från och med idag har vi redan med oss ​​betaversionen av Chrome 33 för de angivna systemen, vilket ger en serie nya funktioner fokuserade på utvecklarna själva, som meddelats av Google på Chromium-bloggen, från och med införandet av anpassade element, där enligt tillkännagivandet kan webbutvecklare definiera nya typer av HTML-element att använda i sina webbapplikationer.

Denna nya funktion ger mer modularitet till webbplattformen, så att utvecklare kan skapa mycket renare webbapplikationer.

En annan ny funktion finns i Web Speech API, vilket gör det möjligt för webbutvecklare att införliva taligenkännings- och syntesfunktioner på sina webbplatser. Även om röstigenkänning redan införlivades förra året, med dagens lansering är röstsyntes tillåten, så att webbutvecklare enligt exemplet kan tillåta att deras applikationer lyssnar på användarnas diktat och reproduceras med röst på ett annat språk.

När det gäller NPAPI, en multiplatform-plugin-arkitektur som används i flera webbläsare, kommer den inte längre att ha stöd på Mac och Windows i slutet av året, medan den inte längre har stöd från april för Linux.

Tillkännagivandet i sig lyfter också fram andra förändringar i den här versionen, såsom tillgängligheten av begäranAutocomplete API för betalningar enkelt på Internet i dess version för Mac, eller optimering av nedladdning av bland annat webbkällor.

I slutet av detta meddelande, bjud in användare att besöka chromestatus.com för en fullständig översikt över funktionerna för Chrome-utvecklare.