CAT S60, den första smarttelefonen med termisk kamera och extremt motstånd

katt s60 camara termica

Cat (Caterpillar) är ett företag som är mycket känt för sina maskiner och andra industriprodukter inklusive smarta telefoner med hög teknisk prestanda och enormt motstånd mot extrema förhållanden. Flir är ett företag som fokuserar på produktion av värmekameror i alla typer av industriella och hemliga miljöer. Vi har faktiskt redan pratat om dess bärbara kamera som ansluts till en iPhone eller Android för att ge dem en sådan kapacitet.

Tja, Cat och Flir har arbetat tillsammans för att producera en ny mobiltelefon med stora tekniska funktioner i programvara och ultrabeständig i hårdvaran, särskilt med den slående egenskapen att ha en liten termisk kamera inbyggd i sin struktur. Det blir därmed den första smarttelefonen som har en av dessa speciella kameror, och till och med slår rekord samtidigt upp till undervattensmotstånd som tål djup upp till 5 meter. Naturligtvis kan den användas med våta fingrar eller med handskar på, och kommer garanterat att överleva om den sjunker ner till 1,8 meter.

Resten har att göra med dess mjukvarufunktioner: 4,7-tums HD-skärm, 3800 mAh batteri, bakre kamera och vanlig främre kamera – även om den är vattentät – på 13 MP och 5 MP, 4G LTE-anslutning, Snapdragon 617 oktakärnprocessor, 3 GB RAM och Android 6.0 Marshmallow. Var tillgänglig för köp under hela året och kostar 599 dollar (649 euro för vissa marknader). Kort sagt, ett annat under för branschpersonal som behöver en bra mobiltelefon i sådana extrema och specialiserade uppgifter som att leta efter en vattenläcka eller hjälpa till med hjälpuppgifter (brandmän, räddningstjänster etc.).

Mer information: FLIR – CAT-telefoner