Bra ställen att hitta utbildningsresurser på spanska

recursos educativos

Gemenskapen för lärare och studenter runt om i världen är alltmer kopplad och letar tillsammans efter verktyg, processer och innehåll i allmänhet som hjälper till att optimera processen för kunskapsfördelning.

Mitt personliga intresse för den akademiska världen är enormt, det finns ingen dag som inte är ett huvudämne för samtal, artiklar eller debatter i de sociala nätverk som jag deltar i, varför jag får hundratals resurser av denna typ varje dag för olika källor, som jag filtrerar noggrant för att rekommendera när det är möjligt.

Förutom kategorin akademiska resurser och utbildningsprojekt här, i WWWhatsnew.comDet finns många andra källor där du kan hitta innehåll som hjälper dig att förbereda lektioner, bättre förstå vissa begrepp och lära dig vad tekniken kan erbjuda i och utanför skolorna.

– Tiching: En av mina favoriter. Det började som en sökmotor för utbildningsresurser och är nu ett utmärkt socialt nätverk för föräldrar, lärare och lärare som delar innehåll och verktyg.

– Wikisaber: Projekt där jag personligen har deltagit i att skriva artiklar om ämnet. En utmärkt informationskälla där vi kan hitta god praxis, innehåll och resurser av alla slag. – Community of Education Resources i Google Plus: Nästan 10 000 personer intresserade av ämnet, delar länkar och diskuterar denna fråga. Vi skapade denna community från WWwhatnew samma dag de föddes i Google Plus, och var en av de mest populära på vårt språk. För närvarande modereras hon, förutom redaktörerna för WWWhatsnew, av Fernando Checa, en doktor i datavetenskap med en avhandling om användningen av bloggar och mikrobloggar som undervisningsinlärningsverktyg och arbetar för närvarande med en andra doktorsavhandling i utbildning, och A Petapouca, en professionell som upprepade gånger har visat sitt goda ledarskap när det gäller att filtrera bra utbildningsinnehåll. – ineverycrea.net: community skapad 2011 för lärare och yrkesverksamma som skapar, utvecklar och delar originella utbildningsresurser. – Avdelningen för utbildningsresurser vid National Institute of Educational Technologies and Teacher Training; Det är en del av webbplatsen för enheten för utbildnings-, kultur- och idrottsministeriet som ansvarar för integrationen av IKT i utbildningsstadier som inte är universitet. – Nätverkskatalog: Avdelning som erbjuds av det chilenska utbildningsministeriet. Det innehåller mycket gratis innehåll, även om det också finns flera resurser som betalas.

Naturligtvis är kommentarerna öppna så att vi kan expandera listan.