BlackBerry kommer att ha sin egen virtuella assistent som heter BlackBerry Assistant

BlackBerry Assistant

BlackBerry har alltid varit kopplat till näringslivet genom sina mobila produktivitetslösningar, även om det på senare tid också har närmat sig den genomsnittliga användaren, så det ville inte hamna efter i att ha en egen virtuell assistent, eftersom de har andra mobila plattformar. Genom ett nytt blogginlägg från företaget själv har några av de egenskaper som BlackBerry virtuella assistent har att erbjuda avslöjats, som till skillnad från resten av de virtuella assistenterna, har de inte valt att leta efter ett namn att bli bekant med. , kallades helt enkelt BlackBerry Assistant.

Donny Halliwell har varit ansvarig för att presentera dessa egenskaper hos den virtuella assistenten, som kommer att vara närvarande i BlackBerry OS 10.3, i den första personen, och påpekar aspekter som att assistenten kommer att röstaktiveras, hjälpa till att hantera enkla uppgifter på enheten och att det kommer att försvinna. anpassa sig till varje användare genom inlärning att förvärva med tiden för användning, vilket ger mer konsekventa svar på det.

Trots att de i princip har samma egenskaper som andra virtuella assistenter, i denna publikation lyfter de fram BlackBerry-assistentens precision när det gäller att känna igen förfrågningar. Det noteras också att det innehåller en serie roliga påskägg. Den virtuella assistenten riktar sig mot näringslivet och innehåller sina egna funktioner.

För tillfället är det bara en förhandsgranskning, med några problem kvar att lösa, men som gör det möjligt att öka intresset för egenskaperna hos den virtuella assistenten såväl som för resten av de nya funktionerna i BlackBerry OS 10.3 samt dess nya BlackBerry Passport-enhet.