BitTorrent kommer också att skapa originalserier, som Netflix

BitTorrent-logotyp

BitTorrent har just tillkännagett undertecknandet av ett exklusivt partnerskap med Rapid Eye Studios för utveckling av original audiovisuellt innehåll för distribution via BitTorrent Bundle-plattformen, så kallad BitTorrent Originals. Med detta går BitTorrent helt in på en nischmarknad där andra företag gör stora ansträngningar för att få originalinnehåll till användare, som Amazon Prime, Netflix och Hulu, bland andra, även om BitTorrent är medveten om potentialen att skapa exklusivt innehåll för deras publiken och utnyttjar det faktum att det är ännu större än kombinationen av resten av plattformarna tillsammans, vilket motiveras av Matt Mason, direktör för innehåll på BitTorrent, Inc.

BitTorrent Originals kommer att representera det premiära audiovisuella innehållet som exklusivt kommer att erbjudas över hela världen via Bundle-plattformen på 30 till 60 dagar. Innehållet kan sedan göras tillgängligt via någon annan distributionskanal. Enligt tillkännagivandet kommer varje Original BitTorrent att få stöd för sin kommersialisering i hela BitTorrent-ekosystemet, förutom att ha en division där BitTorrent kommer att behålla 10% av försäljningen medan de återstående 90% kommer att gå till skaparna själva. Dessa kan välja att erbjuda sitt innehåll väl erbjudet med reklam eller genom elektronisk försäljning för åtkomst.

Marc Weber, VD för Rapid Eye Studios, anser BitTorrent nya riktning för sitt engagemang för originalinnehåll som en mycket viktig milstolpe för sitt företag, förutom att fungera som en stor expansion inom mediautrymmet för BitTorrent Inc. beaktas att BitTorrent redan arbetade för att skapa innehåll med viktiga studior och artister.