BitTorrent ger lite mer data från din chattapplikation

BitTorrent-chatt

BitTorrent har just meddelat att det finns en intern alfa för sin chattapplikation, som först presenterades i september 2013. Idén med denna chattapplikation är att låta användare skapa konversationer helt säker och privat, utan att behöva använda servrar, med hänsyn till att de flesta meddelandetjänster är beroende av centraliserade servrar. På detta sätt kommer samtal att flyta direkt genom själva enheterna. Företaget påpekar att lanseringen av den privata alfa är precis runt hörnet, även om de ville dela några nycklar till dess utvecklingsprocess.

Bland punkterna är definitionen av integritet bland ingenjörerna själva och noterar att det kan betyda olika saker för olika människor. Det är därför de har dragit slutsatsen att företaget i slutändan måste förstå integritet som förmågan att uttrycka sig fritt, autonomt och känna sig tryggt att göra det och tillägger att de inte borde oroa sig om fel vän ser ett meddelande som inte riktades mot honom .

Applikationen tillåter användare att registrera antingen via sina e-postadresser eller via deras telefonnummer, perfekt om de ska importera kontakter, även om det finns möjlighet att registrera sig under inkognitoläge, så att de inte behöver sådan information. Dessutom låter konversationer gå direkt från enhet till enhet utan tredjepartsservrar, även om det finns möjlighet att lägga till en mellanliggande nod om du vill dölja de få metadata som genereras, den här noden fungerar på samma sätt som en VPN, vilket gör inte samla in eller lagra metadata och undvika att visa identiteten. Innehållet i konversationerna är krypterat från början till slut och utsätts aldrig för tredje part.