Bekräftat: Amazon köper Twitch

Rycka till

När det redan var givet för givet att Twitch-plattformen hamnade i Googles armar, gör en oväntad rörelse det nu till Amazon som äntligen tar den populära tjänsten för sändningsspel i live-spel. Wall Street Journal noterade att Amazon befann sig i de sista faserna av samtalen för sitt köp, med sikte på att affären skulle närma sig 1 miljard dollar.

Nu har både Amazon och Twitch bekräftat det, det slutliga priset: 970 miljoner dollar.

Så historien har förändrats under de senaste timmarna, nu kommer de första analyserna, som den som utfördes av The Verge, som indikerar att Twitch i princip inte skulle passa inom Amazon, utan att känna ambitionen för plattformen regisserad av Jeff Bezos, vem har Det har täckt fler affärssektorer på senare tid, äntligen om det kunde vara vettigt. I vilket fall som helst säger han att Twitch inte kunde växa på egen hand utan att behöva ha en global infrastruktur som gör att den kan skala sin tjänst. I den meningen kunde det ha varit perfekt integrerat i YouTube, men det är också sant att Amazon har Amazon Web Services på internationell nivå, vilket också skulle göra det möjligt att skala. Nu är det frågan om dess möjliga integration i Amazonas tjänster.

Det bör också noteras att för närvarande har Twitch, som ursprungligen hände YouTube, problem med licenserna för musikaliska teman, tvingas göra förändringar i detta avseende de senaste veckorna, hur man utför tyst upphovsrättsskyddad bakgrundsmusik med vilken han har inga affärer. YouTube hade redan sin egen erfarenhet, vilket kunde ha gynnat Twitch, medan Amazon inte har haft samma upplevelse inför anspråk på upphovsrättsfrågor för innehåll som genereras av användare, även om det är sant att det har tillräckligt med pengar och relationer med de stora skivbolag som visas i dess musikdistributionstjänst via streaming.