Baidu släpper källkoden till sin programvara för artificiell intelligens

GitHub-Warp-CTC

Teknikjätten Baid har genom sin avdelning i Silicon Valley AI Lab (SVAIL) släppt källkoden för sin artificiella intelligensprogramvara Warp-CTC till maskininlärningssamhället, tillgänglig via GitHub-plattformen under en Apache-licens.

Enligt Baidu Researchs publikation är Warp-CTC en öppen källkodsimplementering av CTC-algoritmen för Nvidias CPU: er och GPU: er, som kan användas för att lösa övervakade problem som kartlägger en ingångsström till en utgångsström, till exempel Det kan vara röstigenkänning.Anledningen till denna utgåva beror på avsikten att göra djupgående lärande så att forskarna själva kan gå snabbare.

De erkänner att deep learning-mjukvaran redan finns under öppen källkod men i sin tur hävdar att den befintliga koden för end-to-end-nätverk för sekvenser, som deras djupa röstmotor, har varit för långsam, så de vill bidra till maskininlärningen gemenskapen med hjälp av koden du har gjort tillgänglig för dem.

I den meningen har de släppt Warp-CTC-koden som ett C-bibliotek tillsammans med integrationen av Torch, ett vetenskapligt databehandlingsramverk.

Baidu är inte det enda teknologiföretaget som släpper koden från sin artificiella intelligensprogramvara, eftersom andra företag, som Google, Facebook eller Microsoft, också har artificiell intelligensprogramvara under öppen källkod.

Med den här utgåvan gör Baidu ett viktigt bidrag i segmentet Artificiell intelligens, vilket kan leda till framsteg som gynnar alla aktörer i detta segment.