Automattic öppnar .blog-domänregistrering för allmänheten

dominio-punto-blogg

Som vi påpekade i augusti förra året är idag den 21 november den dag som Automattic, WordPress-moderbolaget, valt för allmänhetens tillgänglighet av .blog-domäner, så att den som vill ha en från idag kan gå snabbt för att kunna registrera sig önskad .blog-domän, att kunna göra det via WordPress.com-panelen eller genom Get.blog eller genom den föredragna domänleverantören.

Det bör noteras att priserna börjar vid 30 dollar per år även om det finns några namn premie som har högre priser. Kom också ihåg att reservationen av den föredragna .blog-domänen var möjlig i augusti förra, så nu börjar möjligheten att registrera den. Detta innebär att med tiden går det mindre risk att registrera den önskade .blog-domänen i första hand.Det bör också noteras att .blog-domäner kan tillämpas på alla webbplatser, inte bara för webbplatser som är öppna på WordPress.com, så att en .blog-domän kan kopplas till, oavsett vilken webbplats som finns, om så önskas. Slutligen, ange att den offentliga tillhandahållandet av .blog-domäner föregår den tidsperiod som görs tillgänglig för varumärken så att de kan registrera sina egna domäner.

Som vi redan antydde vid den tiden, både med lanseringen av .blog och andra toppdomäner under de senaste åren, öppnar det utbudet av möjligheter för användare och varumärken kan göra det lättare att ha önskad domän, vilket undviker Mättnad av .com, som redan är svårt att hitta en önskvärd fri domän.