Att programmera Augmented Reality-applikationer

ar

Kategorin av Augmented reality Det är fullt av applikationer och verktyg som institutioner i olika länder i världen har kunnat ge dig.

Här inne WWWhatsnew.com, vi har redan pratat om applikationer för utbildningsändamål, användning av Augmented Reality i den akademiska världen, Augmented Reality tillämpad på marknadsföring och reklam, tillämpad på museer … det finns totalt 52 artiklar som behandlar detta ämne här.

Under våra dagliga dagar befinner vi oss ofta i situationer där ett augmented reality-projekt kommer att bli pärlridet. Ett par exempel jag nyligen stött på:

– Vi ska köpa en kran och vi ser att det finns 20 prov, men det finns 300 i stock att de på grund av rymdproblem inte kan lägga i butiken. Om de hade QR-koder på vissa foton, så att genom att fokusera dem med mobilen kunde vi se kranarna i 3D, skulle det hjälpa oss att känna till materialet utan att ta upp mycket utrymme.

– Vi vill köpa en målning, men vi vet inte om den kommer att se bra ut i rummet. Säljaren kan ge oss en QR-kod för varje målning så att vi kan klistra in den i det område där den kommer in i vårt hus. När vi fokuserar den med mobilen ser vi nämnda ruta på motsvarande plats (något som liknar vad de gör här).

Det finns många affärsmöjligheter för dem som vill börja programmera applikationer av denna typ. Det behöver inte vara de mest kända verktygen i världen, det räcker att de är användbara för butiker i din stad. Den kan marknadsföras genom att exempelvis ta betalt för varje produkt som ingår i databasen (en ny kran, en målning, några lampor …) eller en månadsavgift för att underhålla plattformen.

Kort sagt: det är värt det lära sig att programmera applikationer med förstärkt verklighet, och här lämnar vi dig några resurser så att du kan börja slåss med systemet:

– Metaio Creator: ett program som tillåter användare att utveckla innehåll i Augmented Reality. Det är inte nödvändigt att ha programmeringskunskap, vi måste bara installera applikationen och ange mallar och 3D-objekt som kommer att relateras till var och en. – blogg ingcarlosreina.inkframe.com: En blogg på spanska som förklarar hur man skapar förstärkta verklighetsapplikationer med start från noll. – Increasety.com: En annan applikation som hjälper oss att skapa Augmented Reality-innehåll på ett enkelt och intuitivt sätt. Du kan hitta en handledning på spanska på recursostic.educacion.es– unity3d.com + vuforia.com: Även om det här verktyget kan göra många saker genom att ändra modellerna i de befintliga exemplen, är det nödvändigt att ha kunskap om Javascript eller C # för Unity för att ytterligare anpassa resultatet. – Lookar: Augmented Reality Framework för Android. Det skapades i Spanien och visar ett exempel på vad som har gjorts med det.

Även om det finns många fler resurser om detta ämne, är jag säker på att du med dessa redan har garanterat flera timmars nedsänkning i denna värld.

Om du redan har programmerat Augmented Reality-applikationer är kommentarerna öppna så att du kan berätta om upplevelsen.