Att betala de dagliga räkningarna med Bitcoins

enbitcoins

De som började bryta bitcoins för några år sedan, eller de som köpte den här virtuella valutan för fyra dollar när priset inte var det för idag (nästan tusen dollar per enhet), är praktiskt taget rika. Problemet är att du inte kan betala dagliga räkningar med den här valutan, vi kan inte gå till snabbköpet eller betala telefonräkningen, eller barnens skola, eller läkaren … bitcoin är fortfarande långt ifrån en valuta, även om stora företag börjar acceptera det på sina webbplatser.

Målet med enBitcoins (enbitcoins.com) är att erbjuda möjligheten att ta detta steg, att använda denna valuta dagligen, att kunna betala för tjänster som för närvarande inte accepterar den med en plattform som gör bron mellan båda parter, en tjänst som redan fungerar i Argentina.

Och det är i det här landet, eftersom de argentinska pesoerna går igenom allvarliga ögonblick, som de kommenterar i loogik, är det en valuta som snabbt tappar värde, varför bitcoin har så mycket framgång i det landet.

Utvecklingen av värdet av den argentinska peson mot dollarn som visas när man söker efter 1 ARS till USD på Google

Projektet har skapats av Matas Alejo, en plattform som inte har direkt integration med leverantörer men som erbjuder möjligheten att göra transaktioner via traditionella kontantbetalningar och skicka kupongerna till kunderna.

På sin sida upprätthåller de en rad frågor och svar där de rapporterar att de arbetar med integrationer med andra applikationer och på en streckkodsläsare för att skanna fakturorna.