Apple patenterar ett system för röstbildsökning och taggning

Äpple

Om vi ​​för ett par dagar sedan informerade dig om det nya Apple-patentet fokuserat på användningen av pekssensorer och integreringen av en bildskärm för mätning av hjärtfrekvens genom smarta mobiltelefoner, igen och baserat på en ny publikation från Apple Insider , vi känner till ett nytt Apple-patent som publicerades idag om systemet för sökning och märkning av bilder med hjälp av röstinstruktioner med naturligt språk.

Ansökan om detta patent gjordes i mars månad i år och som hänvisar till en metod för märkning eller sökning av bilder med en röstbaserad digital assistent, där vi redan kan intuitera att nämnda assistent kan hänvisa till sin egen röstassistent vid namn Siri.

På detta sätt och genom användning av detta system kommer användare att undvika manuell bildtaggning med röstkommandon och sedan automatiskt basera taggarna på personer, platser och aktiviteter som visas på dessa bilder, vilket gör att vi senare kan hämta samma fotografier genom användning av samma etiketter som används, med tanke på att systemet i sig känner igen både ansikten och byggnader och landskap.

Enligt dokumentet kan för Apple det traditionella tillvägagångssättet för fotomärkning inte alls vara intuitivt, svårt och långsamt, så att med hjälp av instruktionerna som vi dikterar den digitala assistenten med röst, kommer samma att förstå dessa indikationer och innehåller ytterligare information till både den egna bilden som med andra liknande bilder.

Sedan, när det gäller att återställa specifika bilder, behöver vi bara ange det för assistenten själv.

Det är som om vi nu tar familjebilder på dessa juldagar som indikerar för assistenten vem vi är var och en av dem som visas i en bild och assistenten utför märkningen av både själva bilden och liknande, och senare indikerar vi för assistenten själv går tillbaka för att komma åt familjebilderna som vi har gjort vid jul.

Med antalet bilder som vi kan göra med våra mobila enheter sparar detta system oss mycket tid när vi organiserar och kommer åt dem senare.

Det är ännu inte känt när detta system kommer att implementeras inom Siri eller till och med i andra assistenter.