Apple har sålt 1 miljard iPhone sedan lanseringen 2007

iPhone 6s

Sedan lanseringen av den ursprungliga iPhone 2007 har vi pratat om de olika generationerna av smartphone presenteras av Apple. Bara några veckor efter lanseringen av den förväntade iPhone 7, Apple har släppt en siffra som visar effekterna av iPhone över hela världen: Företaget har redan sålt mer än 1 miljard iPhone.

Trots att försäljningssiffrorna för smartphone Apple har upplevt en viss nedgång under det senaste kvartalet, det faktum att de har sålt 1 miljard iPhone på drygt nio år Det är en milstolpe för företaget. Specifikt hävdar äppelföretaget att ha sålt iPhone 1 miljard under den senaste veckan, så siffran har redan överskridits nu.

Tillkännagivandet har offentliggjorts av Tim Cook under ett speciellt möte för anställda i Cupertino (Kalifornien), där företagets VD tackar arbetarna för deras dagliga försök att förändra världen. Vid denna tidpunkt är det intressant att notera att Apple har sålt sin iPhone 1 miljard bara två år efter att ha sålt iPhone 500 miljoner, en siffra som visar utvecklingen i antalet försäljningar av enheten.

Källa: Apple.