Amazon förvärvar röstassistenten Evi, tillgänglig för Android och iOS

Evi

Sektorn för mobila enheter fortsätter att animeras av de kontinuerliga rörelser som görs av olika företag. Och naturligtvis är det en tårta där ingen vill vara kvar utan dess skiva. Det senaste steget hittills kommer från Amazon, som har köpt röstassistenten Evi för 26 miljoner dollar. Evi är en röstassistent tillgänglig för Android- och iOS-plattformar, och faktiskt hade den inte goda förutsättningar i lanseringen genom App Store på grund av dess likhet med Siri.

För närvarande är de bara rykten, men denna rörelse förstärker idén att Amazon skulle arbeta med utvecklingen av sin egen smartphone, även om det finns de som tror att det bara kan vara en mervärdestjänst för den nya Kindle Fire.

Man bör komma ihåg att Amazon började köpa Ivona i början av året, vilket möjliggör omvandling av röstingångar till texter. För närvarande finns det bara spekulationer om hennes framtid, en av dem är möjligheten att Ivona kan kombineras med Evi.

I vilket fall som helst kommer det att vara nödvändigt att vara uppmärksam på rörelserna och de nödvändiga officiella bekräftelserna från båda företagen, även om det som är känt är att direktörerna för Evi Technologies Ltd har ersatts av den juridiska representanten för Amazon i Storbritannien, rörelse bekräftas av en årlig Octopus Ventures-rapport.

Länk: Evi | Går: Wayerless