Amazon förbereder en plattform för att lagra utbildningsmaterial

Lista de espera de Amazon Education

Amazon Education väntelista

Amazon är intresserad av att leda utbildningsvärlden på Internet och planerar att lansera en gratis plattform för skolor och andra lärare att ladda upp, hantera och dela utbildningsmaterial. Denna plattform kommer att innehålla ett klassificeringssystem och kommer att ha ett gränssnitt som mycket liknar det på Amazon.com.

Amazon Education har redan en webbplats på pages.amazoneducation.com, en webbplats som innehåller ett formulär där lärare kan registrera sig för att testa ansökan när de öppnar den för allmänheten. Målet är att lärare runt om i världen ska ha fri och obegränsad tillgång till kursmaterial, och att göra det kommer de att fokusera mycket på att underlätta både klassificering och tillgång för alla berörda.

De kommenterar i TC att plattformen redan testas i en sluten beta bland vissa skolinstitutioner och om några månader kommer den att vara öppen för alla, men de anger fortfarande inte om vi kommer att ha gränser per land.

Förutom att erbjuda tillgång till lärare, kommer de att tillåta skolor att ladda alla sina digitala bibliotek, och erbjuda möjligheten att använda gränssnittet för att hantera sitt eget material, samt använda det som laddas upp av andra, med användare som kan utvärdera kommentera material när det laddas upp.

För närvarande är affärsmodellen inte klar, men det verkar som om många företag som lever med läroböcker kan reagera negativt på en sådan plattform …