Amazon betalar dig om du tar produkterna till deras kunder

captura-117

Det är filosofin för den nya tjänsten som de just har lanserat. Är om Amazon Flex, initialt endast tillgängligt i Seattle, även om de redan förbereder sig för att anlända till Manhattan, Chicago och andra städer och regioner i USA.

Tanken är att vem som helst kan, med sin egen bil, hjälpa till att transportera produkter till Amazon-kunder och få en betalning för tjänsten.

Med information tillgänglig på flex.amazon.com kan vi se att det är möjligt att tjäna mellan 18 och 25 dollar i timmen för att leverera paket på mindre än en timme, eftersom projektet är en del av Amazon Prime Now, där leveranstid är viktig .

Det konkurrerar alltså med filosofin hos Uber, ett företag som har satsat mycket för att låta alla med transport utföra tjänster som fram till nyligen var unika för ett fåtal företag.

Alla förare måste ha en bil, Android-mobil och historia utan kriminalregister, för att kunna arbeta 2, 4 eller 8 timmar om dagen, enligt rapporter i The Guardian.

Även om det är geografiskt begränsat just nu vet vi alla att Amazon har en extremt global vision, så det kommer att bli nödvändigt att vara uppmärksam på tillväxten av denna nya Amazon Flex, 20 dollar per timme är ett pris mycket högre än vad kurirer och transportörer andra sektorer.