Alternativ till WhatsApp för Android

Alternativ till WhatsApp för Android

Användare av Android-mobilterminaler, som andra mobila plattformar, tvingas vi ha WhatsApp-meddelandeprogrammet installerat för att ha chattkonversationer med de flesta av våra kontakter. Och det är, trots att det finns intressanta alternativ, det är mycket svårt att övertyga ett tillräckligt antal användare att använda andra meddelandeplattformar, oavsett hur svårt vi börjar visa dem fördelarna när det gäller funktionalitet och säkerhet som de erbjuder.

I slutändan måste vi lyssna på vad mina vänner är på WhatsApp som en tvingande anledning för våra bekanta, om vem i slutändan kommer att lämna det omöjligt. Självklart har vi tidigare kunnat fastställa dess likvärdighet med applikationer för skrivbordsmeddelanden, som vid den tiden dominerades av MSN Messenger, som med åren som gått redan tar slut, Skype är dess efterträdare och räknar också med applikationsmobil på olika plattformar.

Inom Google Play-kommunikationskategorin kan vi räkna med en hel del applikationer som fokuserar på att erbjuda meddelandetjänster, många av dem redan inbäddade och av stor betydelse i andra länder, och att om vi tittar på dem har de upplevt en stor utveckling inom de sista tiderna. Men det är inte allt, många av dessa befintliga applikationer för Android finns också på andra mobila plattformar, vilket innebär att getton inte skapas av plattformar.Om vi ​​är uppmärksamma på de tekniska nyheterna som vi nyligen har fått om budbärartjänster, har vi å ena sidan SpotBros, som så småningom blir känt som en meddelandetjänst som använder geolokalisering för att prata med människorna närmast oss, med stöd för grupper (eller fläckar) och med bättre säkerhetssystem. Att de felaktigt presenterade det i en nyligen uppdaterad uppdatering när de sammanföll med lanseringen av den på iOS-plattformen, där många WhatsApp-kontakter klagade på den höga nivån på förfrågningar som fick att använda SpotBros, med tanke på att det var skräppost? Det är möjligt, men från misstag du lär dig och från förslag förbättrar du prestanda.

Därför är SpotBros ett alternativ, av spanskt ursprung, att tänka på. Under de sista dagarna, LINJE Det ökar också betydande styrka i Spanien, eftersom det är ett komplett meddelandesystem av japanskt ursprung, som förutom att vara plattformsövergripande, tillåter service av gratis samtal och dess användning även på stationära plattformar, något som vi saknar i många andra tjänster . Om så är fallet kan vi också välja att använda ChatON, från Samsung, antingen via sina mobilapplikationer eller via vår stationära webbläsare.

Det är nyfiken på hur många kommunikationstjänster som också har dykt upp att, förutom att erbjuda meddelanden mellan användare, även inkluderar samtalsstöd, vilket är fallet med Viber, Yuilop, AireTalk, IMO, Kakao-prat, eller Du | mig, bland andra alternativ som vi kan hitta dykning under kommunikationskategorin på Google Play.

Om vi ​​väljer alternativ som bara erbjuder meddelanden, Pinger Messenger Det är ett alternativ att överväga, vilket gör att vi kan skicka textmeddelanden och bilder. Mer komplett och med stöd för grupper, bland andra funktioner, är KIK Messenger, som vi också har på många andra mobila plattformar.

Kakao-prat, förutom att erbjuda textmeddelanden och samtal, har det också stöd för att användas som en Walkie Talkie, även om vi i den meningen kan hitta applikationer som Voxer.

Vi ignorerar inte existensen av Skype Som ett alternativ till WhatsApp för att skicka meddelanden och ringa, även om vi också kan befinna oss på samma linje Forfone, ett program som låter oss skicka meddelanden, bilder, geolokalisering och gratis samtal mellan användare av Forfone själv.

Slutligen kan vi också stanna kvar i de meddelandenätverk som vi redan använde i vårt stationära system, så att vi kan nöja oss med Google Talk-applikationen för Android eller installera klienter som t.ex. IM + eller den egna av eBuddy Messenger, som gör att vi kan ansluta till våra konton från de olika traditionella meddelandenätverken.

Vi har alternativ för alla smaker och behov, med större säkerhetssystem, bättre kvalitet i röstsamtal, bättre fördelar, i vissa fall stöd för grupper etc. Kommer vi att fortsätta att vara på WhatsApp trots dess säkerhetsbrister, trots att vi invaderar våra kontaktböcker , och med de kontinuerliga fall som vi redan är vana vid? Alternativ vi har, vissa bättre, andra värre, men de finns där, och bara för att vi inte vill migrera saknar vi de funktioner och egenskaper som gör att vi kan kommunicera bättre med våra kontakter.