Alla Coursera online-kurser erbjuds endast för specifika sessioner

cursos-populares-coursera

Courseras enorma katalog med onlinekurser, de flesta ingår i våra månatliga listor över gratiskurser, erbjuds i två format beroende på hur användarna föredrar att genomföra dem: I sessioner med specifika tidsgränser och i sessioner med egen rytm utan start eller slutdatum.

Tja, de meddelar på den officiella Coursera-bloggen att den senaste modellen kommer att försvinna och lämnar, bara och för alla kurser, formatet för schemalagda sessioner med specifika start- och slutdatum.

Det är värt att komma ihåg att det här formatet är flexibelt, så om du till exempel har problem över tiden med bara några få klick är det möjligt att byta till en senare session samtidigt som utvärderingarnas framsteg och resultat bibehålls.

Naturligtvis är Courseras argument för hans nya tillvägagångssätt olika, särskilt att de som anmäler sig till specifika sessioner är mer benägna att dela i forum och arbeta tillsammans med sina klasskamrater genom att lägga upp och granska de uppgifter som tilldelats dem mycket snabbare.

De är ännu mer benägna att genomföra kurserna, kanske för att de har ansvar mellan större grupper och mer lovande datum.

Slutligen kommer övergången att ske mellan 15 augusti och 19 september, en period där flera förändringar kommer att märkas, som uppmuntrar användare, särskilt freestyle-användare, att vara vaksamma för att inte ta överraskningar. [More information: Coursera help site]