6 bra idéer för att dra nytta av Twitter-undersökningar

Idéer encuestas twitter

Det finns ett stort antal varumärken som har börjat använda klokt Twitter-undersökningsfunktionen som gör att de kan bäddas in i tweets för att öka interaktionen mellan följare. På Twitter-bloggen har de samlat några av de bästa exemplen på effektiva undersökningar för att göra dem till ett kompendium av bra idéer som alla andra märken kan uppta:

1. Gör dem med en specifik periodicitet

Frågan om veckan, fredagsprognoser, måndag om åsikter etc., kort sagt, du kan skapa ett utrymme eller en serie återkommande undersökningar, till exempel varje vecka, för att visa dina följare att deras åsikt är värdefull och lyssnar. Så de gör det på Marvel:

2. Låt dina anhängare hjälpa dig att fatta beslut

Det fortsätter att ge användare användarnas åsikter genom att få dem att delta i vissa beslut, till exempel när de söker efter ett ämne för innehåll som ska publiceras. Till exempel frågade Amazon sina följare vilket ämne de skulle vilja se täckt live under CES2016, så fokus var på allmän rekommendation:

3. Följ liveevenemang med enkäter

Vem spelar bättre? Vem vinner debatten? … De mest populära liveevenemangen har miljoner anslutna på Twitter som vill dela sina åsikter, så gör ditt varumärke mer relevant genom att dra nytta av ett sådant antal interaktioner. Dessutom kan du till och med göra det till ett riktmärke för dem som inte kan delta i live-konsultationer och sök information om vad som hände.

4. Genomför marknadsundersökningar om produkter och tjänster

Det är inte alltid nödvändigt att gå ut och göra fysiska undersökningar för att besluta om framtida produkter och tjänster eller modifieringar av nuvarande, eftersom det är troligt att samma potentiella kunder är anslutna på Twitter redo att svara på oro över sådana lanseringar. På Tacobell använder de till exempel Twitter-omröstningar för att fråga om smaken av tacos som deras kunder föredrar:

5. Skapa undersökningar om specifika ämnen i ditt varumärkesområde

Du kan fortsätta att utnyttja en referens med mer specifika frågor om begrepp och ämnen i den nisch som ditt varumärke tillhör. Ett bra exempel tillhandahålls av folket från Airbnb, plattformen för att hyra bostäder, som gör undersökningar för att ta reda på favorithelgenscenarier och aktiviteter:

6. Sätt en touch av humor

Inte allt måste vara så seriöst, du kan ge dina undersökningar en touch av personlighet genom att fråga om aktuella eller specialiserade ämnen men med en touch av humor, sarkasm, uppfinningsrikedom, etc., dessutom kan denna metod uppnå ett större omfång. Ellen DeGeneres show frågar om Justin Bieber och Kardashians: