6 användbara sidor för att hitta den personliga informationen som Google samlar in från dig

historiska anuncios

Idag granskar vi ett halvt dussin viktiga sidor skapade av Google som förutom de senaste månaderna har haft en extrem förändring av utseendet – åtminstone de som redan finns – fortsätter att göra det möjligt att veta Hur mycket information samlar Google in och använder både för att anpassa vår upplevelse genom att använda sina tjänster och för sitt eget arbete som företag.

På grund av dess relevans måste du ange ditt Google-lösenord när du besöker dem eftersom det är privat information som hanteras.

1. Annonspreferenser

Nu har många fler redan lärt sig om cookies, små bitar av information som genereras när de besöker webbplatser och som dessa webbplatser kan använda till exempel för att anpassa annonser. Också, när du använder YouTube och andra tjänster från Google genereras också profiler som underlättar identifieringen av dina intressen och vissa demografiska egenskaper (börjar med ålder). Lyckligtvis kan du använda den här första länken för att lära dig mer om hur annonser fungerar och till och med förhindra att annonser som visas för dig skräddarsys.

2. Platshistorik

För att se register över alla platser du har besökt och som underhålls av Google Maps tillsammans med resten av Google-applikationer. Du kan till exempel granska de dagliga resorna eller de rutter du tog en viss dag de senaste åren, dessutom, du kan se minut för minut vart du har flyttat. Kort sagt, en användbar resurs för att skapa privata rutter och granska platshistorik, det vill säga det är möjligt att radera alla poster om inte undvika att hålla reda på så avancerade.

3. Webb- och appaktivitet

Alla sidor du besöker från Chrome, de sökningar du gör med Google.com och i allmänhet alla frågor du kör från Google-appar både på stationära datorer och mobila enheter hamnar de i det här avsnittet kallas helt enkelt Webbhistorik. Du kan hitta och till och med ladda ner historiska register över alla ovanstående, när som helst, tillsammans med möjligheten att inaktivera sådan spårning.

4. Applikationer kopplade till ditt konto

Varje gång du testar ett nytt spel, en applikation, en tjänst eller köper en ny mobil enhet och ansluter den till ditt Google-konto finns det en massa behörigheter för att underlätta anslutningen mellan det personliga Google-kontot och de speciella funktionerna hos var och en. av de tidigare. Tja, från den angivna länken kan du granska i detalj vilken av dina uppgifter varje spel, applikation, enhet etc. har behörighet att komma åt.

5. Sparade lösenord

För att komma åt Komplett lista över sparade lösenord både från Chrome och från Android-applikationer tack vare Googles lösenordshanterare Smart lås, som låter dig ha dem alla oavsett vilken enhet du använder just nu anslutningen sker via Google-kontot. Återigen kan du styra posterna i den visade lösenordstabellen samt inaktivera sådan lagring.

6. Kontokontrollpanel

Till sist, kontrollcentret för allt som har att göra med hanteringen av information som samlas in av Google, med kopior som de tidigare men med mycket fler utrymmen när det gäller sekretess, säkerhet, aktivitet, filer, personuppgifter, inställningar etc. Sammanfattningsvis, om du glömmer hur du kommer åt specifika kontroller, gå bara till den här panelen (till exempel , besök den igen när du loggar ut från Gmail genom att trycka på den flytande blå knappen som säger Mitt konto) och där hittar du allt.

Det är värt att rekommendera en annan liknande lista på Hongkiat.com och som lyckas peka på ännu mer specifika intressanta platser.