5 miljoner dollar stulna från Bitstamp, en bitcoin-utbyteswebbplats

bitcoin

Om vi ​​fortfarande återhämtar oss efter kontroversen som uppstod efter datorattackerna på Sony, verkar allt tyda på att vi står inför årets första datorattack. Den här gången pratar vi om den slovenska bitcoin-utbyteswebbplatsen känd som Bitstamp, som annonseras på sin webbplats har drabbats av en stor attack som har lett till stöld av en stor summa pengar.

För närvarande, om vi försöker komma åt webbplatsen, ser vi bara ett varningsmeddelande som informerar användarna av tjänsten om situationen, eftersom företaget har stängt webbplatsen för säkerhet tills allt är löst. Tydligen, datorattacken skulle ha orsakat stöld av cirka 19 000 bitcoins, vilket motsvarar 5 miljoner dollar om vi anser att det ungefärliga värdet av en bitcoin är 270 dollar. Trots den stora mängden pengar som stulits bekräftar Bitstamp att det är en minsta del reserverad för dagliga transaktioner, eftersom resten av medlen lagras på datorer utan en internetanslutning som inte kan nås från utlandet. Om det finns en påverkad användare, från Bitstamp bekräftar att medlen kommer att återbetalas i sin helhet, så det finns ingen rädsla för det.

För närvarande är alla detaljer om författaren till händelserna okända, även om man redan arbetar med de slovenska myndigheterna för att ta reda på det.

Källa: ZDNet