3 skäl att använda VPN. Vi testar ibVPN

captura-3

Visst har du redan hört talas om applikationer som tillåter oss att ansluta till andra länders nätverk för att navigera som om vi var där. Vi pratar om VPN-lösningar (Virtual Private Network), en teknik som gör det möjligt att skicka och ta emot data i offentliga nätverk som om det vore ett privat nätverk, vilket ökar säkerheten för information.

I denna text kommer jag att diskutera tre skäl till varför det är nödvändigt att alltid ha en VPN-lösning tillgänglig:

För att se om vår webbplats är tillgänglig från en annan del av världen. Vid många tillfällen stöter vi på problem när vi surfar på vår egen webbplats, något som kan orsakas av flera anledningar, både lokala (vissa anslutningsproblem i staden, till exempel) och globala (varje server, DDos-attack …). Det finns applikationer som hjälper oss att identifiera omfattningen för var och en, men i allmänhet fungerar de bara från en enda webbplats (en maskin i USA som verifierar om den till exempel går till den angivna webbplatsen), vilket inte slutar svara på frågan om vår webbsida kan nås från Madrid (för att ge ett exempel). Med en VPN-anslutning kan vi simulera att vi navigerar från flera städer på planeten, så vi behöver bara ange ursprunget till vår nya anslutning och utföra de tester som vi anser nödvändiga.

Vid en DDoS-attack är det vanligtvis normalt att värdtjänsten blockerar hela regioner för att eliminera (eller minska) problemet, så det är intressant att kunna ändra anslutningens ursprung till ett oblockerat land och därmed kunna fortsätta att uppdatera eller hantera vår webbplats.

Att se en webbplats endast tillgänglig i ett visst land. Om du lämnar ditt land och vill se en webbplats som endast finns där (en TV-sida, en video- eller musikabonnemangskanal, en bankwebbplats …) är en VPN-lösning det mest praktiska. Vi kan navigera naturligt eftersom destinationswebbservern identifierar vår anslutning som lokal.

För att dölja information om anslutningens ursprung. Om vi ​​vill ansluta anonymt på någon webbplats kan vi använda en VPN för att dölja vår ursprungliga IP. VPN-teknik kan fungera med olika säkerhetsnivåer, även inom samma LAN – i själva verket kan ett av scheman (VPN över LAN) isolera områden och tjänster i ett internt nätverk för att förbättra säkerhetsprestanda för WiFi-nätverk. Om detta är ditt mål är det viktigt att kontrollera säkerhetsavsnittet för den avtalade VPN-tjänsten.

ibVPN

Vi testar ibVPN, en av de mest kända i branschen, för att visa mer detaljerat hur dessa applikationer fungerar.

IbVPN är tillgängligt för Windows, Linux, Mac och mobila enheter och tillåter oss att ansluta från 37 olika länder, inklusive P2P-servrar (om du behöver göra P2P-anslutningar istället för att surfa normalt).

De erbjuder sex timmars gratis anslutning för vem som helst att testa systemet. Du måste bara skapa ett konto (det tar några minuter) och välja det land som vi vill ansluta till. Detta test är fullt fungerande, det är till och med möjligt att testa Premium Total VPN-tjänsterna (plan för dem som använder mycket trafik – som videostreaming -, torrents och P2P-aktivitet i allmänhet, samt tillgång till blockerade webbplatser och integritet skydd) och Ultimate VPN (ökar till 92 tillgängliga servrar i 37 pass).

På kontrollpanelen kan vi se vad var och en av servrarna erbjuder, vilket gör det enkelt att välja den som gör att vi kan utföra den aktivitet vi letar efter.

I den här videon ser du ett exempel på anslutning med Windows:

Förutom att kunna använda mobilversionerna (det finns för iOS och Android) kan vi också konfigurera vår router så att alla enheter i huset använder VPN-anslutningen, vilket hjälper till att undvika att behöva konfigurera var och en separat, även om de är inte Alla märken av rotatorer tillåter ändring.

På den här sidan är det möjligt att se status för var och en av de tillgängliga servrarna, vilket hjälper till att identifiera problem på någon av de önskade destinationerna.

Som du kan se är att ha en VPN-tjänst mer än bara en lyx, det blir alltmer en nödvändighet, främst bland de av oss som arbetar på Internet. ibVPN hjälper oss att njuta av något sådant med applikationer för olika enheter, och som du kan se på skärmdumpen ovan innebär det inte en överdriven kostnad.