10 miljoner Raspberry Pi såldes och en ny officiell # 10MillionPi «Starter Kit»

10 miljoner-hallon-pi

Med trummor och cymbaler och med ett nytt startpaket firar Raspberry Pi-folket att de har överskridit 10 miljoner sålda enheter av en sådan värdefull och samtidigt så prisvärd och tillgänglig miniatyrdator som föddes i syfte att föra fler unga till datavetenskap men tar nu hänsyn till utvecklingen av programmeringsidéer för användare i alla åldrar och breddgrader.

Tillsammans med milstolpen, som uppnåtts på bara fyra år och marknadsförts i nätverk med hashtaggen # 10MillionPi, påminns det om att varje såld enhet bidrar till både PC-utveckling och specialiserade utbildningsprogram. Naturligtvis är det värt att komma ihåg att Raspberry Pi får låga priser (Pi 3 kostar knappt 35 dollar) för att spara till det yttersta på sina komponenter, förlora med tillbehör och andra fina kokettdetaljer som andra företag redan tar hand om, men för att de är nu vid ett speciellt tillfälle Raspberry Pi startpaket:

Det är en uppsättning element för att slutföra upplevelsen med Raspberry Pi från första gången. Satsen innehåller en Raspberry Pi 3 Model B, ett 8 GB SD-kort med NOOBS förinstallerat, en officiell låda, en officiell strömförsörjning (2.5A multiregion), en mus och ett tangentbord med teknik saxbrytare, en meter lång HDMI-kabel och en kopia av boken Äventyr i Raspberry Pi Foundation Edition.

Den kommer initialt att marknadsföras i Storbritannien till en kostnad av £ 99 (cirka $ 130), men skulle komma att träffa resten av världen under de kommande veckorna.

Mer information: Raspberry Pi-bloggen