Zoom erbjuder nu tvåstegsautentisering för att stärka kontosäkerheten

zoom

Zoom har redan börjat implementera tvåstegsautentisering. En ny säkerhetsåtgärd som kompletteras med resten av alternativen som Zoom erbjuder för att skydda våra konton.

För att aktivera det här nya alternativet behöver vi bara följa några steg. Och naturligtvis kan vi anpassa det genom att använda den metod som passar våra behov.

För att möjliggöra autentisering i två steg är det nödvändigt att ange vårt Zoom-konto för att gå till säkerhetsmenykonfigurationen eller till vår profildel. Zoom kommer att be oss som en säkerhetsåtgärd för vårt lösenord för att aktivera det och sedan visa oss alla tillgängliga alternativ.

Vi kan välja SMS om vi vill att dynamiken ska ske via den mobila enheten. Eller så kan vi välja att använda en applikation som Google Authenticator eller Microsoft Authenticator. Det här alternativet upprätthåller också en enkel dynamik, eftersom det bara kräver att vi använder appen för att generera inloggningskoden i vårt Zoom-konto.

Detta ersätter inte vår vanliga inloggning utan lägger till en säkerhetsbonus. Om vi ​​väljer en metod och vi inte är nöjda med dess dynamik eller märker att den inte är bekväm för oss kan vi ändra den från konfigurationen av vår profil.

Det kommer bara att behöva gå igenom den ursprungliga konfigurationen av den nya metoden och det är det. Och vi kan tillämpa samma dynamik för att ta bort eller ersätta den mobila enhet som vi använder för verifiering. Detta nya alternativ finns både i webbversionen av Zoom, mobilapp, stationär version och i Zoomrum.