YouTube TV ger mer innehåll, men det stiger också i pris

YouTubeTV

YouTube TV, Googles tjänst genom vilken live-tv-kanaler erbjuds via Internet som ett alternativ till kabel-tv-tjänster, fortsätter att förbättra sina funktioner.

I den meningen har Google meddelat en rad modifieringar som i grund och botten översätter till mer innehåll att välja mellan, men också en ökning av priserna som abonnenterna på tjänsten kommer att behöva betala från och med nu.

YouTube TV ökar i pris

Google noterar att de nya priserna träder i kraft idag och kostar ungefär $ 49,99 per månad, nästan $ 10 mer, medan medlemmar som faktureras via Apple kommer att betala lite mer, cirka $ 54,99 per månad. , priser som finns tillgängliga idag för nya medlemmar.

Under tiden kommer nuvarande prenumeranter att se dessa förändringar återspeglas i deras faktureringsperiod efter den 13 maj. Naturligtvis kan de i alla fall njuta av mer innehåll.

I detta avseende kommer åtta nya kanaler (Discovery Channel, HGTV, Food Network, TLC, Investigation Discovery, Animal Planet, Travel Channel och MotorTrend), i slutet av året kommer Oprah Winfrey Network också, medan den som vill njuta av EPIX från och med nu De kan ha den här kanalen mot en extra kostnad.

Det vill säga de 6 kontona per hushåll upprätthålls, var och en med sina egna personliga rekommendationer och molninspelningstjänst utan begränsning av lagringsutrymme, förutom tre samtidigt överföringar.

Google kommer att arbeta för att förbättra kompatibiliteten för denna tjänst i ett större antal enheter med en skärm. För närvarande är det möjligt att njuta av det på tv, datorer, mobiltelefoner och surfplattor, kanske är det tillräckligt idag.

Men det öppnar upp möjligheten att det kan avnjutas på andra typer av enheter med en skärm i framtiden, oavsett om det är smarta skärmar, bland andra. Tiden får avgöra.