YouTube stöder nu 4K live streaming vid 60 fps

youtube4klivestreaming

Vi har redan kommenterat mer än ett tillfälle att YouTube är internetvideoplattformen som alltid ligger framför när det gäller att anta nya audiovisuella trender. Och idag går det ett steg längre i den här bemärkelsen genom den nya möjligheten att erbjuda live-videostreaming i upplösning som kallas kommersiellt 4K, även om upplösningen faktiskt är 3840x2160p (UHD), som skapare och sändare av liveinnehåll kan utföra från och med idag.

På detta sätt kommer de personer som redan har 4K-tv och / eller bildskärmar att kunna njuta av de händelser, evenemang och andra direktsändningar som genomförs under 4K-upplösning från och med idag via YouTube, med fyra gånger mer definition än den som sändningarna erbjuder. i FullHD.Observera i detta avseende att 4K-strömmande videosändningar inte bara är tillämpliga på standardvideor, eftersom det också är tillämpligt på uppslukande 360-videor, så att direktsändningar av konserter, sportevenemang och andra evenemang som förs under 4K-upplösning till 360 redan vara en nästan obeskrivlig upplevelse, särskilt med tanke på att utsläppen kan vara upp till 60 fps (bildrutor per sekund), vilket ger överraskande realism.

YouTube planerar att sända Game Awards i morgon live i 4K, så att ägare av 4K-tv och / eller bildskärmar kan njuta av en fantastisk standard live-sändningskvalitet.

För dem som vill få lite teknisk information om den nya möjligheten kommer de att ha informationen tillgänglig via den specifika hjälpsidan som Google har förberett.