YouTube skulle överväga att migrera barnvideor till YouTube Kids, enligt rapporter

YouTube-logo3D

YouTube har haft en rad problem i förhållande till minderåriga videor, för vilka och efter olika skandaler har det lämnats inget annat val än att skärpa sin politik för att skydda dem.

Nu, en publikation av Wall Street Journal upprepar att Googles videoplattform på allvar kan överväga att migrera barnvideor till YouTube Kids, dess oberoende videoprogram fokuserat på de yngsta medlemmarna i familjen.

Detta är avsett att bättre skydda minderåriga från tvivelaktiga videor, enligt källor som är bekanta med operationen, vilket gör YouTube Kids till den viktigaste Google-videoplattformen för detta åldersintervall.

Men man bör också komma ihåg att YouTube Kids tidigare gjorde det möjligt att se upp videor som inte var lämpliga för minderåriga, vilket genererade motsvarande kontroverser, så fler kontrollmekanismer bör tas om innehållet som får vara inom YouTube Kids. .

Enligt Wall Street Journal, om innehållet hos minderåriga fördes till YouTube Kinds, skulle det finnas en seismisk och riskfylld förändring, vilket antydde att barnvideor är bland de mest populära på YouTube, vilket också är en viktig inkomstkälla genom att generera miljoner dollar i reklam.

Å andra sidan trycker YouTube-anställda också på att gå längre och uppmanar till att barnhänvisningssystemet tas bort, eftersom detta system anklagas för att erbjuda videorekommendationer som är olämpliga för en bredare publik.

Slutligen talas det om Sundar Pichais intresse för att engagera sig personligen i att driva YouTube, i motsats till de föregående fyra åren, även om en talesman på YouTube inte håller med detta uttalande och noterar att Googles VD hela tiden är engagerad med Susan och hans ledande team på olika komplexa och högprofilerade YouTube-produktlanseringar och problem.