YouTube återvänder till Amazon Fire TV

Youtube

Efter en lång kamp gör Google och Amazon gott och det ger användarna stora fördelar.

I mer än ett år har Amazon Fire TV-användare inte längre YouTube-appen på grund av ett block som har upprättats av Google. Detta har dock lämnats kvar, som Amazon-teamet meddelade. YouTube-appen kommer att finnas tillgänglig för alla Fire TV-enheter de närmaste månaderna, och senare kommer YouTube Tv och YouTube Kids också att delta.

Så, användarna kommer att kunna njuta av hela upplevelsen med den officiella appen, med stöd för 4K-videor på kompatibla enheter och möjligheten att använda Alexa-kommandon för att underlätta sökningen efter innehåll, bland andra funktioner.

Å andra sidan lägger Amazon Prime Video-appen till stöd för Chromecast, vilket ger användarna möjlighet att strömma alla program på sin TV med Google-enheten. Och som en bonus kommer Prime Video att utvidgas till fler Android TV-enheter, eftersom stöd hittills är begränsat till några få utvalda.

Två intressanta utvecklingar, men det lämnar Echo Show som den stora frånvaron i detta nya förhållande mellan Amazon och Google. Dessa förändringar kommer att genomföras gradvis under de närmaste månaderna.

För närvarande har de inte gett mer information om avtalet, men det har blivit klart att de goda villkoren endast inkluderar streamingtjänster.